opc_loader

Wensenlijst

Bezorgen

Alle bestellingen worden zorgvuldig verpakt in stevige kartonnen verpakkingen.
Bestellingen geplaatst vóór 17:00 uur, worden normaal gesproken dezelfde (werk)dag nog aan je verzonden.
 
Bij de artikelen in de webshop staat de levertijd van een product duidelijk aangegeven. Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk uit voorraad te leveren, maar het kan natuurlijk voorkomen dat een product niet op voorraad is en een langere levertijd heeft. 

Wij bezorgen onze producten in heel Nederland en in het buitenland, altijd via DHL Parcel
Je ontvangt voor iedere bestelling van ons of van DHL een track & code, zodat je je bestelling nauwkeurig kunt volgen
Bestellingen worden bezorgd op maandag t/m zaterdag; Bezorgen op zon-en feestdagen is helaas niet mogelijk.
In drukke periodes, zoals bijvoorbeeld rond de feestdagen, kan het voorkomen dat je product 's avonds wordt bezorgd.

Let op! DHL bepaalt zelf de bezorgroute en bezorgtijd.
Wij hebben hierdoor geen invloed op het exacte tijdstip waarop je bestelling wordt afgeleverd.

Retourprocedure

Retourneren van producten mag zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen na aankoop van het product. Je kunt dan in je account de retourprocedure volgen. Heb je gekozen voor afrekenen zonder een account aan te maken, stuur dan je retouraanvraag per mail naar sales@vinylplace.eu

Zijn er kosten verbonden aan retourneren?

De verzendkosten voor het retourneren van producten zijn voor jouw rekening. Wij vragen hiervoor je begrip. De kosten van pakketten die onder rembours of ongefrankeerd naar Vinylplace.eu worden verzonden, verrekenen wij dan ook met het eventueel terug te storten bedrag. Wanneer je wil dat Vinylplace.eu de bestelling laat ophalen door een vervoerder dan houden we € 4,95 transportkosten in op het aankoopbedrag dat we terugstorten.

Ik heb een beschadigd of verkeerd product ontvangen


Ondanks dat wij heel erg ons best doen je bestelde product goed te verpakken, kan het helaas gebeuren dat een product toch schade oploopt voor of tijdens bezorging. Mocht je een beschadigd product hebben ontvangen, neem dan even contact op met onze salesafdeling via sales@vinylplace.eu. Stuur dan een foto mee waarop de beschadiging duidelijk zichtbaar is én een foto van het verzendlabel, dan kunnen we je snel helpen!

Ook komt het heel soms voor dat je het verkeerde product ontvangt. Wij doen er natuurlijk alles aan om deze situaties te voorkomen. Neem bij een verkeerd product even contact op met onze salesfafdeling, dan ruilen de producten snel bij je om!