opc_loader

Menu

Tide Turns Eternal (orange crush vinyl)

Artikelnr: SPIN150LP-B7

Label : 20 Buck Spin
Release : 2022

Derrick Vella (Tomb Mold) en Justin DeTore (Innumerable Forms) hebben hun duistere psyches en weloverwogen, onderscheidende benaderingen samengevoegd om Dream Unending te creëren. Hoewel het misschien mogelijk is om bepaalde elementen van hun debuut-LP 'Tide Turns Eternal' aan te wijzen die in dat opzicht bekend zijn, is het een feit dat Dream Unending deze twee getrouwen van de moderne underground Death Metal-scene in geheel nieuwe en onverwachte richtingen brengt. Dit biedt de eerste glimp van wat een constant evoluerende vorm belooft te zijn.

Doordrenkt met de duistere sfeer en verwelkende romantiek van de legendarische 'Peaceville 3', (Anathema in het bijzonder), gebruikt Dream Unending dat moment slechts als uitgangspunt om liedjes te componeren die afdrijven tussen emotionele toestanden, zowel verlaten als opbeurend. Opstijgende Floydiaanse gitaartexturen en sprankelend The Cure-achtig tokkelen tillen 'Tides Turns Eternal' uit het puur metalen rijk, waar humeurige rockintrospectie Elysiaanse rust biedt voordat DeTore's wereldverpletterende gebrul ervoor zorgt dat er geen ontsnapping aan aardse tumult is. 

Toch is ‘Tide Turns Eternal’ meer een koortsdroom dan de eeuwige nachtmerrie die typerend is voor het genre, een plek waar bewaakte hoop zo mogelijk en echt als wanhoop is. Op die manier betreedt Dream Unending riskanter terrein, vrij om het levendige spectrum van menselijk sentiment te verkennen dat uiteindelijk wegleidt van het nihilisme van eeuwige pijn.

31,95
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
810079500208
Tide Turns Eternal (orange crush vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Tide Turns Eternal (orange crush vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items