opc_loader

Wensenlijst

Sky Void of Stars 2LP (black vinyl)

Artikelnr: NPR1208VINYL

Label : Napalm Records

Release : 20-1-2023

De meesters van melancholische metal Katatonia zetten hun erfenis voort door de volgorde van het zware muziekuniversum te herschikken en presenteren met trots hun angstaanjagend mooie volgende studioalbum, Sky Void of Stars, dat op 20 januari 2023 verschijnt via Napalm Records.

Katatonia, opgericht in 1991, heeft voortdurend het donker en het licht omarmd en - levend door ongeëvenaarde genre-evoluties - hun eigen specifieke vorm van expressie gerijpt. Van doom en death metal tot aangrijpende postrock, ze hebben eindeloze sferen van het genre verkend en alleen de allerbeste aspecten verzameld. Met hun vorige album, City Burials (2020), nummer 6 in de Duitse albumcharts, bewees de groep hun aantrekkingskracht op het toneel als een eeuwige cyclus.

Na de ondertekening bij Napalm Records is de entiteit rond de oprichters Jonas Renkse en Anders Nyström klaar om haar genialiteit te laten zien en de leegte in de scene te verlichten met Sky Void of Stars. Katatonia komt uit de duisternis en is een baken van licht - het ademt hun unieke, nooit stilstaande, atmosferische geluid door dit nieuwe 11-track-aanbod, allemaal geschreven en gecomponeerd door zanger Jonas Renkse.

Albumopener "Austerity" biedt een hofmakende inleiding op het album. Het crasht door het donker en overtuigt met gedenkwaardige, geestverruimende ritmes terwijl het verschuift met uitgebreide gitaarriffs die perfect de muzikale expertise en ervaring van de band laten zien. Afgerond door de donkere, opzwepende stem van Renkse en betoverende lyriek, is de sombere stemming voor het album gezet. Nummers als down-tempo "Opaline" en humeurig "Drab Moon" omarmen hun melancholische geluid volledig, terwijl het fragiele "Impermanence" wordt geaccentueerd door de originele doom metal roots van Katatonia. Als een donkere ster herleiden deze stukken de somberheid en creëren ze een ambient auditieve ervaring met gedenkwaardige hooks terwijl ze nog steeds de crashende geluiden van harde gitaarriffs en beukende drums opwekken. De experimentele beheersing van het kwintet en hun atmosferische benadering is puur levendig, wat dit album tot een spannende sensatie maakt. Met "Birds" laten de artiesten hun explosieve potentieel zien met een snel en energiek geluid, waarmee ze hun genre-tartende stijl bewijzen.
Oogverblindende drums en zware gitaarriffs weerspiegelen de invloed van hun bescheiden begin, terwijl "Atrium" ook inspeelt op deze zeer energieke sfeer, met behoud van de sombere sfeer die Katatonia kenmerkt met epische geluiden en poëtische teksten om in te verdwalen.

Katatonia is uniek in een staat van voortdurende evolutie. Ze vormen het genre aanzienlijk en blijven trouw aan hun eigen muzikale waarden. Ze cirkelen in het muzikale universum en laten hun sporen na op het toneel. Sky Void of Stars projecteert hun geluid naar de eindeloze rijken en schittert helder in metaal en daarbuiten!

34,50
Beschikbaar vanaf: 20-01-2023
Zet op wensenlijst
Artikelnummers
EAN:
0840588171668
Voorraad
Voorraad:
  6  items
Levertijden
Levertijd:
Pre-order, zie omschrijving voor verwachte releasedatum

Dit artikel wordt vaak samen gekocht met:

Laatst bekeken items