opc_loader

Menu

Shades of Sorrow (black vinyl)

Artikelnr: NPR1221VINYL

Label : Napalm Records
Release : 4-8-2023

De Braziliaanse death metal-outfit CRYPTA bereidt zich voor om hun tweede beest van een album, Shades of Sorrow, op 4 augustus 2023 uit te brengen via Napalm Records! Gevormd in 2019 door voormalige NERVOSA-leden Luana Dametto (drums) en Fernanda Lira (zang), en nu met gitaristen Tainá Bergamaschi en Jessica di Falchi, CRYPTA brak de hitlijsten met hun veelgeprezen debuutalbum, Echoes of the Soul, in 2021 (inclusief landing op # 55 op de officiële Duitse albumlijsten en debuteert op # 15 op zowel de Amerikaanse Hard Music Albums en Top New Artist Albums charts). Op Shades of Sorrow blijft de band trouw aan hun unieke geluid dat werd geïntroduceerd op de eerste full-length, waarin klassieke en moderne death metal wordt gecombineerd met significante extreme en black metal-elementen.

Als een woedend monster op zich, begint Shades of Sorrow met het instrumentale piano-intronummer "The Aftermath", waarmee een onheilspellende sfeer wordt gecreëerd voordat "Dark Clouds" meteen begint met wild gegrom om kaken te laten vallen, waarbij de volledige omvang van het opvallende geluid van de band wordt getoond. samenspel vanaf de eerste seconde. "Poisonous Apathy" bevat opwindende gitaarklanken en een prominente, keiharde bas, die in het brein van de luisteraar sluipt. Meedogenloze "The Outsider" ontketent een enorme drumaanval en nog een wreedheid van kolen, voordat het vervaagt in een zachtere outro die naadloos overgaat in de intro van "Stronghold", een van de langzamere en meer melodieuze nummers op het album. Uitstekend death metal-drumwerk op "The Other Side of Anger" zet de toon voor dreigende vocalen, die een oncontroleerbare storm oproepen. Donker en diep instrumentaal piano-intermezzo “The Limbo” fungeert als intro voor het indrukwekkende gitaarwerk op “Trial of Traitors”. Na het griezelige, angstaanjagende "Lullaby for the Forsaken" komt "Agents of Chaos", waarin het onmiskenbare talent van de band met zijn vele veranderingen wordt getoond. Meedogenloze death metal-tracks "Lift the Blindfold" en "Lord of Ruins" bieden de laatste dosis echt CRYPTA-geluid, waardoor de luisteraar ademloos achterblijft voordat de prachtige instrumentale outro "The Closure" het album afrondt.

Het is duidelijk dat de getalenteerde vrouwen van CRYPTA opnieuw een indrukwekkend meesterwerk hebben gemaakt met Shades of Sorrow, waarbij ze het allerbeste van hun technische bekwaamheid en songwritingvaardigheden presenteren op deze aanval met 13 nummers. Shades of Sorrow is opgenomen in Family Mob Studio, gemixt door Daniel Bergstrand in 33 Stockholm, Zweden en gemasterd door Jens Bogren in Fascination Street Studio.

28,95
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
0840588182374
Shades of Sorrow (black vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Shades of Sorrow (black vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items