opc_loader

Menu

Future's Shadow part I: The Clandestine Gate 2LP (black vinyl)

Artikelnr: PFL299LP

Label : Profound Lore
Release : 9-6-2023

Voor hun nieuwe album hebben bassist/zanger Dylan Desmond en drummer/zanger Jesse Shreibman de grenzen van Bell Witch verlegd. Net als het veelgeprezen 'Mirror Reaper' uit 2017, is 'The Clandestine Gate' een enkel nummer van 83 minuten -- een compositie die pulseert en ademt in een filmisch tijdsbestek. Het vormt het eerste hoofdstuk in een gepland drieluik van longform-albums, gezamenlijk "Future's Shadow" genoemd.

Terwijl sporen van orgel en synthesizer over "Mirror Reaper" zweefden en Bell Witch's 2020-samenwerking met Aerial Ruin, "Stygian Bough Volume 1", "The Clandestine Gate" bracht die instrumenten dichter bij het centrum van zijn composities. De band herenigde zich met hun oude producer Billy Anderson terwijl ze begonnen te onderhandelen over deze nieuwe compositiegewichten. Op "The Clandestine Gate" bouwen de tweelingstemmen van Bell Witch voort op de gezangachtige texturen van eerdere platen, terwijl ze sturen naar meer ontwikkelde melodische lijnen, gestructureerde harmonieën en ritmische death metal-grom.

De immense zwaartekracht van een werk als 'The Clandestine Gate', met exclusieve, verbluffende albumhoezen van Jordi Diaz Alama, laat ideeën sudderen op een manier die diep en somatisch intuïtief aanvoelt - niet alleen een filosofische oefening, maar een belichaamde waarheid. Door zowel hun creatieve proces als het tempo van de muziek zelf te vertragen, graaft Bell Witch nog dieper in hun aloude focus: de manier waarop het leven zich voortbeweegt in zijn minuscule container, zowel eeuwig als vluchtig, een akkoord dat zonder resolutie weergalmt.

34,95
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
0843563162804
Future's Shadow part I: The Clandestine Gate 2LP (black vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Future's Shadow part I: The Clandestine Gate 2LP (black vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews