opc_loader

Menu

Song of Salvation (aqua blue & oxblood merge vinyl)

Artikelnr: SPIN168LPC-B5

Label : 20 Buck Spin
Release : 11-11-2022

Het Dream Unending debuutalbum 'Tide Turns Eternal' uit 2021 was een duidelijke verschuiving in muzikale ambitie voor Derrick Vella (Tomb Mold) en Justin DeTore (Innumerable Forms, Sumerlands). Hoewel gestructureerd met een voet stevig in Death / Doom, was een veel verhevener doel en progressivisme het kenmerk, als zodanig distantieerde het zich van anderen die de stijl nastreefden. Nu pas een jaar later terug met het verbluffende 'Song of Salvation', krijgt die verkennende ijver aanzienlijk meer ruimte om te zweven en te schitteren.

De 14 minuten durende titeltrackopener komt binnen als een ochtendzonsopgang boven een kalme zee voordat hij oploopt in etherische zwaarte als de rijk gestructureerde golven van een plotselinge oceaanstorm. Het momentum van het nummer trekt zich nooit terug in moeizame herhaling, altijd nieuwe deuren openend, wegebbend en stromend als rivierwater uit de bron.

Als eenzaam staren naar de stadslichten van de stad 's nachts vanuit het raam van een verduisterde kamer, bevat 'Secret Grief' de gasttalenten van zanger Phil Swanson en Leila Abdul-Rauf op trompet, waardoor de breedte van het betrokken muzikale talent verder wordt verbreed en de sweep van "Song of Salvation's" kenmerkende verhaal.

Het rustige intermezzo van 'Murmur Of Voices' maakt plaats voor het suggestieve 'Unrequited' dat begint met een eenzame sologitaar voordat het overgaat in een zwevende roes van middagdromerij en onderbewuste meditatie.

Eindelijk komt de epische boekensteun van het album, 16 minuten dichterbij ‘Exstatic Reign’. Het bevat misschien wel de zwaarste opeenvolgende Doom-momenten van het album, samen met de terugkeer van 'Tide Turns Eternal' met gaststemmen McKenna Rae en Richard Poe. Tomb Mold-drummer / keel Max Klebanoff verschijnt ook voor een verpletterende heen en weer vocale wisselwerking met DeTore. De filmische visie van het album en de nauwgezette kleurrijke details komen volledig tot uiting en brengen deze boeiende reis naar zijn blijvende hoogtepunt.

Slechts een jaar na 'Tide Turns Eternal' is de snelle evolutie van Dream Unending op het grenzeloze panorama van 'Song of Salvation', cruciaal en intrinsiek, een voortdurende afwijking van beperkende genrenormen en een bedreven herdefiniëring ervan.

33,50
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
810079500789
Song of Salvation (aqua blue & oxblood merge vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Song of Salvation (aqua blue & oxblood merge vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews