opc_loader

Menu

Eg Er Framand (coke bottle green vinyl)

Artikelnr: SOM786EPCC

Label : Season of Mist
Release : 22-3-2024

Limited edition van slechts 200 exemplaren op "coke bottle green" vinyl en verpakt in een luxe gatefold hoes

Sylvaine is uitgegroeid tot een leidend licht voor ambient post-metal, maar nieuwe EP ‘Eg Er Framand’ gaat terug op de vroegste invloeden van Kathrine Shepard. De Noorse kunstenaar groeide op te midden van de contrasten tussen natuur en stedelijkheid, aan de rand van het centrum van Oslo. Tijdens haar studie muziek, dans en drama op de middelbare school trad zij diverse malen op in de Kampen church.

In dit 19e-eeuwse relikwie heeft Sylvaine het grootste deel van ‘Eg Er Framand’ opgenomen. Het bijzondere geluid van deze kamer onderstreept de muziek van de EP, die interpretaties van traditionele Noorse volksliederen bevat, samen met drie van Kathrine's eigen originele liedjes voor het kanon. Tot op de dag van vandaag heeft “Dagsens Augo Sloknar” nog steeds een mysterieuze oorsprong, maar de tekst werd in 1891 geschreven door Elias Blix, een professor die politicus werd en ook hymnes schreef. Trouw aan de delicate, eerbiedige melodie van het origineel, zingt Sylvaine met een hese, langgerekte fluistering die beklijvend en rustgevend is, als een schaduw. Maar terwijl het opent met slechts een gestaag gezoem van orgel, eindigt haar vertolking door je in trance te trekken. ‘Eg Er Framand’ is een grimmig maar rustgevend passieproject van een van de meest indrukwekkende stemmen van metal.

Voor fans van Anna von Hauswolff, Lingua Ignota, Chelsea Wolfe, Myrkur, Eivor, Helga.

29,95
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
822603000450
Eg Er Framand (coke bottle green vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Eg Er Framand (coke bottle green vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items