opc_loader

Menu

The Incident 2LP (black vinyl)

Artikelnr: TRANSM262LP

Label : Transmission
Release : 30-9-2021

Twaalf jaar zijn verstreken sinds Porcupine Tree "The Incident" uitbracht, hun tiende en laatste studioalbum. in 2021 kunnen fans van de Engelse progressieve rockers rond gitarist, zanger, componist en mastermind Steven Wilson zich verheugen op een heruitgave, op CD en dubbel LP. "The Incident" werd oorspronkelijk uitgebracht in 2009. Het dubbelalbum werd opgenomen door Wilson samen met Richard Barbieri (synthesizer, keyboard), Colin Edwin (bas) en Gavin Harrison (drums).

"The Incident" neemt de gewillige luisteraar mee op een bijzondere geluidsreis. Het centrale stuk is het 55 minuten durende titelnummer, dat verdeeld is in 14 secties die verschillend zijn maar toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het album wordt aangevuld met vier andere, onafhankelijke composities. Het idee voor "The Incident" kreeg Steven Wilson toen hij in de file stond door een verkeersongeluk: "Er stond een bord met 'Police - Incident' en iedereen remde af om te kijken wat er was gebeurd. Achteraf gezien viel het me op dat 'Incident' een erg afstandelijk woord is voor iets dat zo destructief en traumatisch is voor de betrokkenen," zegt Wilson.

Alle liedjes zijn geschreven in de eerste persoon en proberen de afstandelijke media-aandacht voor elke gebeurtenis in kwestie te vermenselijken.

Het album bereikte nummer 17 in de Duitse hitlijsten en ook top 25 noteringen in de VS en het VK. Het werd ook genomineerd voor een Grammy in de categorie "Best Surround Sound Album". Wilson zelf beschreef het album als een van de drie beste dingen die hij ooit had gemaakt.

36,95
Voorraad:
2 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
802644826219
The Incident 2LP (black vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
The Incident 2LP (black vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items