opc_loader

Menu

The Absolute Universe - Forevermore 3LP boxset (transp. turquoise vinyl) + 2 bonus cd's

Artikelnr: 0IO02148

Label : Inside Out

Release : 1-2-2021

Transatlantic is nooit een band geweest die een uitdaging uit de weg is gegaan. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat voor hun vijfde album ‘The Absolute Universe’, Neal Morse, Roine Stolt, Pete Trewavas en Mike Portnoy er echt op uit zijn om iets ongewoons te doen. “We hebben eigenlijk iets ongekends bedacht”, zegt Portnoy trots. “We hebben twee versies van dit album. Er is een presentatie van twee cd's ('Forevermore'), die 90 minuten duurt, en een enkele ('The Breath Of Life') - dat is 60 minuten.

De enkele cd is GEEN bewerkte versie van de dubbel-cd. Het zijn nieuwe opnames. Wat we hiervoor hebben gedaan, zijn verschillende benaderingen van de nummers! We schreven nieuwe teksten en lieten verschillende mensen zingen op de nummers van de single-cd-versie in vergelijking met die op de dubbel-cd. We hebben de nummers vernieuwd om de twee versies anders te maken.” Voor deze plaat is de band ook teruggekeerd naar het conceptalbumformaat: “Wat we hebben is in wezen één gigantische compositie, opgesplitst in hoofdstukken. De verhaallijn gaat over de strijd waarmee iedereen in de huidige samenleving wordt geconfronteerd”, zegt Portnoy. "We begonnen niet met het idee dat dit conceptueel zou zijn", geeft Stolt toe. “De manier waarop dingen bij ons werken, is dat we een heleboel ideeën hebben, en deze worden spontaan ontwikkeld als we elkaar ontmoeten. Alles gebeurt in het moment.” Voor Trewavas is 'The Absolute Universe' een belangrijk project. "Ik denk dat het daar past bij de allerbeste albums die we hebben gemaakt."

59,95
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
194398436210
The Absolute Universe - Forevermore 3LP boxset (transp. turquoise vinyl) + 2 bonus cd's Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
The Absolute Universe - Forevermore 3LP boxset (transp. turquoise vinyl) + 2 bonus cd's
Review plaatsen

Meest recente reviews