opc_loader

Menu

Hexahedron - Live at Henie Onstad Kunstsenter 2LP (blue vinyl)

Artikelnr: HOM027LPB

Label : House of Mythology
Release : 20-8-2021

Hexahedron documenteert de tweede van de twee oogverblindende, uitverkochte Ulver-shows in de legendarische Studio van Henie Onstad Kunstsenter in Høvikodden in april 2018. Een speciale opdracht en "een eervolle onderneming", zoals Tore Ylwizaker het in hun carrière-omvattende boek omschreef Wolven evolueren - Het verhaal van Ulver. "Het spreekt me aan om onze muziek te oriënteren in een kunstomgeving", zei hij. "Doen wat we willen, niet wetend wat het moet worden of waar het zal eindigen."
Tijdens de optredens in Henie Onstad zat de band gevangen in een multidimensionale 'hyperkubus' midden in de asymmetrische ruimte. Daarin experimenteerden ze met geheel nieuwe ideeën in een installatie die net zo galactisch was als de gepresenteerde muziek onmiskenbaar ultiem was. Om hen heen bewoog het publiek zich ongehinderd tussen hallucinerende lichten en lasergestuurde melodieën en verloor het zich in interstellaire wolken van gas, stof en kapotte rotzooi van ontplofte sterren. Ik veronderstel dat we allemaal siderische boodschappers waren, die door de groovy sterrenstelsels reden.

Eindelijk is het zover... Een doorlopende sessie van zestig minuten opgedeeld in vijf delen. Professioneel multi-tracked in de galerij, een eerste poging tot mixen gebeurde gelijktijdig met Drone Activity, begin 2019. Ze verlieten het voor Flowers of Evil, waarvoor de zaden al waren gezaaid, zie je, daarna The Ulver Story werd tot een einde gebracht, met enorme plannen voor hun laatste dans. Maar zoals we allemaal weten, gooide de pandemie roet in het eten.

In 2021 besloten Anders Møller en Kristoffer Rygg om de Solid State Logic-console opnieuw op te starten in Subsonic Society. Een totale terugroepactie maakte de klus minder afmattend dan verwacht, zo melden ze, en binnen twee weken waren de mixen in uitstekende vorm, klaar om door Vegard Sleipnes te worden gemasterd via de goede oude Studer-tapemachine van dezelfde vereniging en een verzameling hoogwaardige buitenboorduitrusting.

Het resultaat is spectaculair, uit elkaar geplaatst en "astraal zwart ... met hints van Supertramp en Sun Ra", zoals de band schertsend tegen iemand op een sociaal medium zei, maar bovenal is Hexahedron uitgestrekt, transporterend en lichtgevend, een moment van vlucht vastgelegd voor het nageslacht, een dansende ster ... Of zoals curator Lars Mørch Finborud stelt in de liner notes van het album: "een absoluut hoogtepunt in de muziek- en uitvoeringsgeschiedenis van Henie Onstad Kunstsenter."

28,95
Voorraad:
2 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
0884388161252
Hexahedron - Live at Henie Onstad Kunstsenter 2LP (blue vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Hexahedron - Live at Henie Onstad Kunstsenter 2LP (blue vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews