opc_loader

Menu

Torn Arteries 2LP (solid red vinyl)

Artikelnr: NB304001

Label : Nuclear Blast

Release : 17-9-2021

Woest en compromisloos in hun uitvoering, het vermogen van Carcass om de ingewanden van death metal op ingewikkelde wijze te ontleden en ze voor ons te tonen om ze sonisch te begrijpen, is al meer dan drie decennia hun punt van uitmuntendheid. Afgelopen december (2019) bracht de band hun eerste single in meer dan 5 jaar uit "Under The Scalpel Blade", gevolgd door een 4-nummer EP getiteld Despicable (oktober 2020), wat een krachtig precedent schept voor het volledige album dat in 2021 zal verschijnen: "Torn Arteries". Met de albumtitel zelf die verwijst naar een oude demo gemaakt door de originele drummer Ken Ownback in de jaren '80, zit Torn Arteries aan de moderne kant van de Carcass-discografie en sluit direct aan op waar alles meer dan 30 jaar geleden begon.

"Ik denk dat het ons 7e album is, dat het zowel sonisch als stilistisch opvalt", legt zanger en bassist Jeff Walker uit. “uiteraard weet je dat het Carcass is; als je die naald op het vinyl laat vallen, als je die gitaartoon hoort, hoor je meteen dat het Bill Steer is, maar elk album is altijd een product van zijn tijd."

De meesten zullen merken dat de enige echte worsteling wanneer je je overgeeft aan "Torn Arteries", is vechten tegen het verlangen om eraan te beginnen zodra het eindigt. Het bestrijkt een aanzienlijk nieuw terrein voor een band met zo'n reputatie, met behoud van dat verslavende, aloude Carcass-geluid dat het gezicht van echte death metal is gaan vertegenwoordigen.

Tracklist

Side A
1. Torn Arteries 
2. Dance of Ixtab (Psychopomp & Circumstance March No. 1 in B) 
3. Eleanor Rigor Mortis 
Side B
4. Under the Scalpel Blade 
5. The Devil Rides Out 
Side C
6. Flesh Ripping Sonic Torment Limited 
7. Kelly's Meat Emporium 
Side D
8. In God We Trust 
9. Wake up and Smell the Carcass / Caveat Emptor 
10. The Scythe’s Remorseless Swing

31,95
Voorraad:
1 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
727361536985
Torn Arteries 2LP (solid red vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Torn Arteries 2LP (solid red vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items