opc_loader

Menu

Slumber of Sullen Eyes (black vinyl)

Artikelnr: SRE666

Label : Svart Records
Release : 2-12-2022

Het kroonjuweel van de Finse death metal, opnieuw uitgegeven in een door de band goedgekeurde nieuwe 30-jarig jubileumeditie. Bevat een nieuwe vinylmaster van de originele bron van Noise for Fiction, plus een boekje met een uitgebreid artikel van Hippo Taatila en enkele visuele memorabilia. Als extra vinylbonus is er een grote poster van de originele coverartiest Rob Smits die een nieuwe visie op de albumhoes voor het nieuwe millennium creëert.

Samen met bands als Demilich, Abhorrence, Disgrace, Xysma en Sentenced zette Demigod uit de woestenij van Loimaa, Zuid-Finland, Finland eind jaren '80 en begin jaren '90 op de kaart in de mondiale death metal scene. Nadat ze met hun demo Unholy Domain tot underground bekendheid waren gekomen, was Slumber of Sullen Eyes een enorm verwacht debuutalbum. Toen het uiteindelijk in 1992 werd uitgebracht na een ingewikkeld creatieproces in de Tico-Tico Studios in Noord-Finland, werd het met open armen en kwijlende opwinding ontvangen door de toen zeer actieve underground death metal scene.

Die scène was echter van korte duur, en in 1994 was vrijwel elke band overgestapt van death metal naar iets geheel anders. Wat overbleef nadat de bands het gebouw hadden verlaten, was een aantal klassieke albums die de erfenis van de Finse Death Metal vormen. Onder hen is Slumber of Sullen Eyes een van de meest originele en woeste. Er was niemand zoals Demigod.

30,50
Voorraad:
2 items
Levertijd
Op voorraad, levertijd 1-2 werkdagen
EAN
6430080231942
Slumber of Sullen Eyes (black vinyl) Dit artikel heeft nog geen reviews. Deel je product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Slumber of Sullen Eyes (black vinyl)
Review plaatsen

Meest recente reviews

Laatst bekeken items